Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Vihar miatti áramkimaradás volt rengeteg háztartásban Csehországban

Létrehozva:

Több tízezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban egy rendkívül erős szélvihar következtében – jelentette az MTI prágai tudósítója. A vihar szombat hajnalban és délelőtt söpört végig az ország északi részén.

Az északi régiókban a szélvihar fákat döntött ki, amelyek számos helyen akadályozták a közúti és vasúti forgalmat, és kárt tettek a parkoló gépkocsikban.

A legerősebb széllökéseket, amelyek sebessége elérte az óránkénti 166 kilométert is, szombaton délelőtt a cseh-lengyel határon fekvő Óriáshegység Snezka csúcsán mérték.

A szélvihar következtében a libereci, hradecky és a pardubicky régiókban több tízezer háztartás maradt áram nélkül. A Prágától keletre fekvő Pardubicei régióban a legrosszabb a helyzet, ahol még a délutáni órákban is mintegy 20 ezer háztartásban nem sikerült helyreállítani az áramszolgáltatást.

A meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint várható, hogy az erős szélvihar vasárnap Csehország nyugati régióit, valamint Morvaországot is eléri.

A hegyvidékeken a szél erőssége vasárnap elérheti az óránkénti 125 kilométert, az alacsonyabban fekvő területeken pedig a 90-100 kilométert.

Legnépszerűbb cikkeink