Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Ungár Klára szerint a titkolózás volt az, amibe belefáradt Szájer József

Létrehozva:

Fotó: Merész Márton

Ungár még 2015-ben egy Facebook-posztban írt arról, hogy meleg lehet Szájer József.

Ismét megszólalt Szájer Józseffel kapcsolatban Ungár Klára. A Népszavának mondta el, hogy szerinte „lehet, hogy Szájer nem is a politikai munkába, hanem a titkolózásba fáradt bele”. Ezzel arra utalt, hogy Szájer József a botrány kirobbanása előtt még azzal indokolta visszavonulását, hogy a döntés „hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot”.

„Rendkívül mély bizalmi válság van a Fideszben. Könnyen elképzelhető, hogy még a miniszterelnök se tudta, mi a valódi oka Szájer lemondásának” – tette hozzá Ungár. Szerinte ha a párt nyeri a 2022-es választásokat, „akkor már semmi sem állítja meg Orbánékat”. 

A miniszterelnök korábban így nyilatkozott Szájer ügyében: „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.”

A korábban fideszes, majd SZDSZ-es Ungár még 2001-ben „coming out”-olt, elsők között a magyar politikusok körében. 2015-ben egy Facebook-posztban melegnek nevezte Szájert, valamint Kocsis Mátét. Ez utóbbi egyébként be is perelte jó hírnevének megsértéséért Ungárt, és a bíróság ki is mondta, hogy őt valótlanul hívta homoszexuálisnak. Szájer viszont nem perelt.

Legnépszerűbb cikkeink