Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szendvicsvacsora, vitaminok – így segít a Budapest Bike Maffia

Létrehozva:

Képünk illusztráció. Fotó: Erin Wang / Pexels

A Budapest Bike Maffia (BBM) egy egyedülálló akcióval szeretné megmenteni az év utolsó hónapját, aminek a keretén belül minden nap vállalja, hogy szendvics-vacsorát visz támogatottjainak. 

A 31 nap alatt, 31 ezer szendvics garantáltan eljut a nélkülözőkhöz, de ez a szám december folyamán még további felajánlásokkal növelhető, ezáltal még több éhezőt juttatva legalább napi egyszer élelemhez. A kampányhoz többek között olyan hírességek is csatlakoztak, mint például Mautner Zsófi, Hajós András, Kiss Ádám vagy Scherer Péter – írja BBM közleménye. 

Az egyre szigorodó szabályozások miatt a hajléktalan- és idősellátás meglehetősen nehéz helyzetbe került. Annak érdekében, hogy az év utolsó hónapja egy kis könnyebbséget hozzon a nélkülözők számára és legalább naponta egyszer legyen mit enniük, a Budapest Bike Maffia csapata 31 napon keresztül COVID biztos körülmények között készült szendvicsekkel – és amennyiben módja van rá vitaminokkal – látja el támogatottjait.

A kampány részeként minden nap más-más híresség osztja meg egy videóban gondolatait és tapasztalatait az idei évhez kapcsolódóan.
“Bízom benne, hogy a mostani akciónkkal kicsit szebbé tudjuk tenni a nélkülözőknek az év utolsó hónapját” – nyilatkozta a kezdeményezés kapcsán Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója.

Ha te is cselekednél valami jót decemberben, nem késő csatlakozni a kezdeményezéshez, amit az alábbi módon tehetsz meg:

Az akció támogatásáról való tudnivalók itt érhetők el.

Legnépszerűbb cikkeink