Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Karácsonyi kiberveszélyekre figyelmeztet a titkosszolgálat

Létrehozva:

A karácsonyi időszakban a kibertérre leselkedő veszélyek ellen indít tudatosító kampányt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

Az intézet szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az online kampány során, a következő napokban több IT-biztonsági tanácsot publikálnak, és minden adventi vasárnap egy a biztonságos internethasználattal foglalkozó kisfilmet tesznek közzé az intézet honlapján.

A már elérhető kisfilm advent első vasárnapján az online vásárlásokkal és az azokhoz kapcsolódó online utalványokkal összefüggő veszélyekre figyelmeztetett. A következő vasárnapokon pedig olyan témákat dolgoznak fel az anyagok, mint például a vírusos karácsonyi üdvözlőlapok, csengőhangok, jótékonysági adománygyűjtő átverések, digitális eszközök, játékok ajándékozása.

A videók – a veszélyekre való figyelmeztetések mellett – megelőző biztonsági tippeket és módszereket is tartalmaznak.

Mindemellett december 23-án podcast-adással is készül a Nemzeti Kibervédelmi Intézet. Ez az online tér a közösségi média azon veszélyeire hívja majd fel a figyelmet, amelyek az ünnepi időszak során leselkedhetnek a felhasználókra.

 

Legnépszerűbb cikkeink