Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Feloldották a magyar baromfira vonatkozó embargót a Fülöp-szigeteken

Létrehozva:

Képünk illusztráció. Fotó: Todd Trapani / Pexels

Feloldotta a magyar baromfihúsra kivetett behozatali tilalmat a Fülöp-szigeteki agrárminisztérium – jelentette be a Facebookon a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter azt mondta, alig két hónapja tettek munkalátogatást a Fülöp-szigeteken annak érdekében, hogy lehetőségekhez juttassák a magyar vállalatokat a délkelet-ázsiai piacon.

Mint mondta: Teodoro Locsin külügy- és Ramon Lopez kereskedelmi miniszter közbenjárásának köszönhetően a Fülöp-szigeteki agrárminisztérium feloldotta a magyar baromfihúsra az év elején kivetett behozatali tilalmat, ezzel pedig ismét lehetővé vált a magyar vállalkozások exportja a 105 milliós piacra – írja az MTI.

A Fülöp-szigetek még februárban tiltotta meg a magyarországi baromfihús és baromfitermékek importját a madárinfluenza miatt. Az év elején hozzájuk hasonlóan Kína is korlátozásokat vezetett be, korábban pedig Dél-Korea, az Egyesült Arab Emírségek, Izrael és Tajvan nyilvánította egész Magyarország területét korlátozottá ezekre a szállítmányokra vonatkozóan.

Szijjártó arról is beszélt, hogy megújították a HELL energiaitalok exportengedélyét is, így az italmárka termékei újra kaphatóak lesznek az ország áruházláncaiban.

Legnépszerűbb cikkeink