Connect with us

Magyarország

A drogos rejtvényújság az új ráspolyos kenyér

Létrehozva:

Kép forrása: Shutterstock

A Komáromi Járási Ügyészség az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indult ügyben két nő letartóztatására tett indítványt, akik külföldről beszerzett új pszichoaktív anyagot terjesztettek, abból büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartott személyeknek is juttattak.

Az indítvány szerint az egyik nő 2019-2020. év során a büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartott élettársa utasítására a külföldről rendelt új pszichoaktív anyagot szlovákiai postákon felvette, majd Magyarországra behozta, és több hazai címre feladta.

Az egyik címzett az a nő volt, akinek fia szintén büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartott. Ez a nő a csomagok kézhezvételét követően az anyagot tovább osztotta, és a fia által megadott címekre, illetve a büntetés-végrehajtási intézetbe is eljuttatta.

A büntetés-végrehajtási intézetbe való bejuttatás egyik módja volt az, hogy az anyagot orvosi szeszben feloldotta, a fia által megjelölt rejtvényújság oldalszámait beáztatta, majd postán az intézetbe feladta.

A komáromi rendőrök 2020. november 20-án ettől a nőtől új pszichoaktív anyagot, valamint ilyen anyagot tartalmazó, különböző személyek nevére megcímzett borítékot foglaltak le.

A két fogvatartott férfi cellájában a nyomozó hatóság illegálisan tartott mobiltelefont, illetve rejtvényújságokat foglalt le.

Az ügyészség indítványa alapján a Komáromi Járásbíróság a két nő letartóztatását egy hónapra elrendelte a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt, továbbá a terheltek jelenlétének az eljárásban való biztosítása érdekében.

 

Legnépszerűbb cikkeink