Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Karácsonyi csomagokat december 18-ig vár a posta

Létrehozva:

Fotó: Pesti Hírlap archív

Ha valaki postán szeretne csomagot küldeni karácsonyra, jól teszi, ha legkésőbb december 18-ig feladja. A küldemény így biztosan megérkezik december 24-ig – állítja a Magyar Posta.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője beszélt erről az M1-en. A szóvivő kitért rá, bár a csomaglogisztikában a csúcsidőszak november 20-tól, december 20-ig tart, a belföldi postai csomagforgalom már novemberben megdöntötte a tavalyi rekordot – számolt be az MTI a beszélgetésről.

A megnövekedett csomagforgalom a karácsonyi szezon mellett a járványnak is köszönhető, ami miatt sokan online vásárolnak: az e-kereskedelem novemberben 30 százalékkal bővült a tavalyi évhez képest. A szóvivő szerint az emberek leggyakrabban műszaki termékeket, kozmetikai szereket, vitaminokat és ruhákat rendelnek.

Panulin Ildikó a Magyar Posta által hozott időszakos rendkívüli intézkedések között említette, hogy már november közepétől bevezették a szombati kézbesítést, és folyamatosan egyeztetnek a webáruházakkal, hogy mennyi csomagot adnak fel, hiszen ez meghatározza a posta kapacitásait is.

Legnépszerűbb cikkeink