Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Újabb fejlesztések készültek el a Városligetben – futókör, botanikus kert

Létrehozva:

Képünk illusztráció/MTI/Balogh Zoltán

És egy újabb kutyafuttató, remélhetőleg nem kopik ki a fű annyira, hogy itt is műfűvel kelljen pótolni.

Elkészült a Liget Budapest projekt keretében megújult botanikus kert, az új kutyás élménypark és a két kilométer hosszú, kivilágított Városligeti Futókör is; ezzel a parkfejlesztés során eddig több mint 150 ezer négyzetméter zöldfelület újult meg, írja az MTI.

A Mőcsényi Mihály Botanikus Kert hangulatos közösségi térként és természetismereti tudásközpontként is várja a látogatókat, ennek közelében, az Ajtósi Dürer sor-Stefánia út kereszteződésénél pedig újabb, félhektáros „kutyaparadicsomot” alakítottak ki. (A korábban átadott kutyaparadicsomba annyi kutya jár, hogy kikopott a fű, ezt műanyag fűvel helyettesítik.) A szintén mostanra elkészült, 2 kilométeres, rekortán bevonatú futókört napokon belül teljes egészében birtokba vehetik a sportolni vágyók – közölte a fejlesztések szerdai átadásán a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.
Gyorgyevics Benedek hangsúlyozta: ezekkel a fejlesztésekkel a projekt keretében már több mint 150 ezer négyzetméter zöldfelület újult meg és mintegy 500 új, egészséges fát ültettek el.
A vezérigazgató beszámolt róla, hogy hamarosan kezdődik a parkfejlesztés következő szakasza, amelyben folytatódik a park teljes tájépítészeti megújítása, több ezer négyzetméternyi új zöldfelület kialakításával.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink