Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Hajléktalanként él a legendás magyar punkzenekar frontembere, gyűjtés indult érte

Létrehozva:

Képünk illusztráció/Fotó:Merész Márton

Többek között cipőre is szüksége van.

Haska Béla, a CPg zenekar második énekese jelenleg nagyon rossz anyagi körülmények között él, ezért november 30-án létrejött a Segítsünk Bélának nevű Facebook-csoport, ahol a barátok, ismerősök és rajongók adományokkal támogathatják a zenészt.

 

Egy utolsó bejegyzésben azt írták, egy 43-as cipőre lenne szükségük, és hogy a zenész nagyon elérzékenyült a sok támogatótól.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

„Hetek-hónapok óta beszélünk róla, hogy segítenünk kell! A covid előtt sem volt egyszerű neki, mert a korábbi egészségügyi problémáival sem talált semmi olyan munkát, amivel át tudta volna billenteni a helyzetét. Sajnos támogató esemény, rendezvény, koncert szervezése, lebonyolítása most az ismert okok miatt nem megoldható, így egy dolog maradt, hogy átsegítsük a téli időszakon” – írják a csoportnál az adminok.

Haska a poszt alapján jelenleg hajléktalanként él, „napról napra tengődik, nincs fedél…” – írják.

Az egykori énekes a CPg nevű híres magyar punkzenekar második frontembere volt. A CPg-t 1979-ben Benkő Zoltán („Güzü” – gitár), Kis Antal („Kicsi” –basszusgitár), Kocsis Tibor („Bőr”), Nagy Zoltán („Kutyás” – dob) alapították, hozzájuk csatlakozott Gallai Ferenc énekesként („Boy”). Nem sokkal később azonban több személycsere is történt a bandában, és Gallai helyét már 1981-ben Haska Béla vette át – írja a Hvg.

1983-ban kommunistaellenes, erőszakra buzdító dalszövegeik miatt börtönbüntetésre ítélték a zenekart, közösség elleni izgatás és más népcsoportok elleni uszítás (ennek egyik alapja a „szovjet atom is atom” dalszöveg-részlet volt) vádjával.

Legnépszerűbb cikkeink