Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Kiemelt hírek

30-an írták alá a Deutsch Tamás kizárását indítványozó levelet

Létrehozva:

A kezdeményezők azt szeretnék, ha már a jövő héten megejtenék a szavazást a gestapózó fideszes tagságának megszüntetéséről.

Ma délben érkezett meg Manfred Weber frakcióvezető és Simon Busutil frakciófőtitkár elektromos postaládájába az a levél, amelyben az Európai Néppárt 30 tagja kezdeményezi Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kizárását a politikai csoportból. A szignálók között vannak dán, finn, lengyel, luxemburgi, német, osztrák, szlovák képviselők. Az aláírók azt szeretnék, ha a szavazásra már december 9-én sor kerülne – írja a Népszava.

A szabályok szerint nemzeti delegációkat nem lehet kizárni, de egyéni frakciótagokat igen. Az előírások azt nem szabják meg, hogy hány képviselőnek kell indítványoznia az eljárást. Az EPP politikai csoportjának 182 tagja van.

A levél aláírói döbbenettel és növekvő türelmetlenséggel figyelik a Fidesz EP-képviselőinek radikalizálódását és verbális támadásait. Felidézik, hogy Deutsch Tamás delegációvezető nemrégiben a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését. A bajor politikus újságíróknak nyilatkozva azt állította, hogy Orbán Viktornak nem kell tartania a jogállami szabályoktól, ha Magyarországon függetlenek a bíróságok és szabad a média. Deutsch erre úgy reagált: a Gestapo és az ÁVÓ jelszava volt az, hogy ha nincs takargatnivalód, akkor nem kell félned. Ezt a véleményét két interjúban is megismételte.

Legnépszerűbb cikkeink