Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Közel négyezer új fertőzött a pedagógusok és szociális munkások teszteredményei nélkül

Létrehozva:

Több napja 150 felett a koronavírus áldozatainak száma, közel 8 ezren vannak kórházban. A napi adatokban még nem szerepelnek a bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális és egészségügyi dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés eredményei, így közel 4 ezer az igazolt új fertőzöttek száma.

3 ezer 951 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést , ezzel 221 ezer 073 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 154 beteg, így az elhunytak száma már negyedik napja nem csökkent 150 alá. A koronavírus szövődményeiben elhunytak száma a mai napig összesen 4 ezer 977 fő.

7 ezer 884 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 662-en vannak lélegeztetőgépen – adta hírül december első napján a kormányzati koronavírus-információs portál.

A beazonosított fertőzöttek reggel közzétett számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális és egészségügyi dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye azonban nem, azokat az operatív törzs a nap folyamán fogja ismertetni.

Hatósági házi karanténban 48 ezer 171-en vannak, a mintavételek száma 1 millió 653 ezer 780-ra emelkedett.

 

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink