Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Alijev azeri elnök kemény fellépést ígért beavatkozás esetére

Létrehozva:

Azerbajdzsán átvette az ellenőrzést a Hegyi-Karabahhal szomszédos, eddig örmények által ellenőrzött Lacini járás felett – jelentette be kedden Ilham Alijev azeri elnök.

Megszállást követő felszabadulásnak nevezte a Lacini járás ellenőrzés alá vételét Alijev elnök az azeri néphez intézett beszédében. Szerinte a terület elfoglalása történelmi esemény.

A Lacini járás az utolsó, amely azeri ellenőrzés alá került a hegyi-karabahi harcok lezárása után. A megállapodást november 9-én, orosz közvetítéssel kötötték meg a katonai konfliktusban résztvevő felek.

 Az elmúlt hetekben az Agdami és a Kelbeceri járás került vissza Azerbajdzsánhoz. A megállapodás értelmében a szemben állók az általuk elfoglalt állásokban maradtak, a tűzszüneti vonal térségébe és az öt kilométer széles, Hegyi-Karabahot Örményországgal összekötő lacini folyosó területére orosz békefenntartókat vezényeltek – írja az MTI

Aliyev keményen fellépéssel fenyegetett minden olyan esetre, amely a november 9-i megállapodásba való beavatkozást célozza. Szerinte már voltak ilyen próbálkozások.

Legnépszerűbb cikkeink