Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Varga Mihály szerint Demeter bocsánatot kért, elismerte hibáját

Létrehozva:

A parlamentben az ellenzék Demeter Szilárd lemondatását követelte, a pénzügyminiszter szerint a PIM főigazgatója elnézést kért, az ellenzék pedig kettős mércét használ. 

Ma is van parlamenti ülés, az ellenzéki szónokok a napirendi felszólalásokban kivétel nélkül rákérdeztek a Demeter-ügyre. A DK-s Arató Gergely azt mondta, „nem mondta el a kormány, hogy leváltotta Demeter Szilárdot. Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci. Ha önök komolyan vennék azt, hogy ebben az országban fontos a demokrácia, akkor ez az ember nem lehetne a helyén.”

De visszatért az ügyre az MSZP-s Burány Sándor, Harangozó Tamás, az LMP-s Csárdi Antal is. A kormány részéről Varga Mihály pénzügyminiszter válaszolt a kérdésekre, és ő azt mondta, Demeter Szilárd visszavonta az írását, sőt a Facebook-oldalát is törölte. Azt írta, folytatta Varga, hogy sértheti az áldozatok emlékét az írása, „azaz elismerte a hibáját, és bocsánatot kért”. Másrészt szerinte a baloldal kettős mércével mér, mert amikor baloldali politikus, egy polgármester nyilatkozott pozitívan Hitlerről, hogy megérdemelte az év embere címet, akkor nem követelték a lemondását, és „mintha Bíró László esetében is a kettős mérce működött volna”. 

Azt már csak mi tehetjük hozzá, hogy a kormány is kettős mércével mér, mert bár az MSZP-s Korózs Lajos is bocsánatot kért megtévesztő videója miatt, a kormány a mai napig támadja, ő, és a Népjóléti Bizottság éléről való távozását követeli. 

(hvg, Atv)

Legnépszerűbb cikkeink