Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Több mint 8 millió aktív fertőzött van az USA-ban

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

A gyógyultak száma átlépte a 40 milliót világszerte. Az Egyesült Államokban újabb hullámot okozhatnak a hálaadás napi összejövetelek.

Tovább nőtt az aktív koronavírus-fertőzöttek száma: tegnap világszerte 519 ezer új fertőzöttet azonosítottak, a gyógyultak száma viszont csak 325 ezerrel nőtt. Eddig összesen 62,7 millió fertőzöttet találtak, közülük már több mint 40 millióan meggyógyultak  a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai szerint,

A Covid-19 az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol jelenleg is több mint 8 millió aktív fertőzött van, az áldozatok száma pedig már közel 267 ezer. A napi fertőzöttek száma múlt héten először lépte át a 200 ezret, az ország vezető járványügyi szakértője, dr. Anthony Fauci pedig újabb ugrásra számít a hálaadás napi összejövetelek miatt.

Franciaország viszont túl van a tetőzésen, az utóbbi napokban rendre 10-15 ezer fertőzöttet regisztráltak, ami csökkenést mutat az egy hónappal korábbi adatokhoz képest. Hasonló a helyzet Spanyolországban is, ahol naponta 10-12 ezer új fertőzöttet azonosítanak. Olaszországban viszont továbbra is magas a fertőzésszám, napi 22-29 ezer, az aktív fertőzöttek száma pedig közel 800 ezer.

Oroszországban hetek óta emelkedik a járványgörbe, a napi fertőzöttek száma pedig jellemzően 25 ezer felett alakul. Az aktív fertőzöttek száma közel 465 ezer, az áldozatok száma a 40 ezret közelíti.

Legnépszerűbb cikkeink