Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Merkel: Remélem jó döntést fogunk hozni 

Létrehozva:

Újra találkozik a legyen és magyar kormányfő. A német kancellár szerint mindent megtesznek, hogy az EU-s pénzek körüli vita megoldódjon. 

Mindent megteszünk, hogy megoldást találjunk az EU-s pénzek jogállamisági mechanizmushoz kötése miatt kialakult vitára, és bízom benne, hogy sikerülni is fog, de egyelőre még nem tartunk itt – jelentette ki hétfő délután Angela Merkel német kancellár. Ezt azután mondta, hogy kiderült, hogy ma este Varsóba repül Orbán Viktor, hogy ismét egyeztessen lengyel kollégájával, Mateusz Morawieckivel öt napon belül már másodszor. 

A Portfolio szerint a hét végén vagy hétfő délelőtt volt valamilyen legfelsőbb szintű újabb egyeztetés, amelyen elhangzott valamilyen keretrendszer, és ezt fogja személyesen átbeszélni a két kormányfő Varsóban.

Merkel a Reuters tudósítása szerint úgy fogalmazott:

„Megpróbáljuk, hogy megoldást találjunk, mivel ez rendkívül fontos jelzés lesz. Sajnos nem számolhatok be arról, hogy már sikerült ezt elérnünk, pedig szeretném megtenni.”

Hozzátette, hogy december 10-11-én egy nagyon-nagyon fontos csúcstalálkozó lesz, és reméli, hogy jó döntést fognak hozni. 

Legnépszerűbb cikkeink