Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Karácsony akár a saját testével is megvédené a Városligetet

Létrehozva:

A főpolgármester a testvével védené a Városligetet, és erre biztatja a budapestieket is. Fotó: Pesti Hírlap archív

A főpolgármester szerint az emberek készen állnak az alapjövedelemre, és szánalmasnak tartja, hogy a kormány saját javaslataként jelenti be az ellenzéki ötleteket.

„Rendkívül békés embernek tartom magam, de ha a jogszerűtlen engedély birtokában megindul az építkezés, akkor, ha kell, a saját testemmel fogom megvédeni a Városligetet, és erre buzdítok majd minden budapestit” – mondta a Very Important Planetnek adott interjújában Karácsony Gergely. A főpolgármester azt is elmondta, hogy az Európai Unióhoz fordul, hogy a magyar és lengyel kormány által megvétózott 2800 milliárd forintos helyreállítási alapra az önkormányzatok pályázhassanak.

Karácsony szerint a januártól életbe lépő lakástámogatások csak a középosztályt erősítik. „A legszegényebbek ezzel még inkább leszakadnak, mivel nem áll rendelkezésükre önerő a felújításhoz” – mondta.

A főpolgármester elmondta a véleményét a kormány járványügyi stratégiájáról is. Az ingyenes parkolást nem támogatja, és rendkívül kártékonynak tartja a városi élet és a levegőminőség szempontjából. „Rendkívül szánalmasnak tartom, hogy bármilyen ellenzéki ötlettől, javaslattól a kormány és a sajtója első körben mindig epét hány, majd Orbán Viktor bejelenti, mint saját javaslatát” – mondta.

Karácsony beszélt arról is, hogy a járvány világossá tette, hogy az alapjövedelem a jövő, és úgy gondolja, az emberek készen állnak a bevezetésére.

Legnépszerűbb cikkeink