Connect with us

Magyarország

Illegális kutyaviadalt számolt fel a TEK Nyíregyházán 

Létrehozva:

Élet-halál harcra tenyésztették, tréningezték és képezték ki a kutyákat.

Tiltott állatviadalt tartottak egy Nyíregyháza külterületén lévő ingatlanban, ahol a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a Terrorelhárítási Központ bevonásával ütöttek rajta szombaton reggel. A rendőrök az állatviadal szervezőit és résztvevőit a tiltott tevékenység közben érték tetten – írja a police.hu

Az állatok tartására, kiképzésére és harcoltatására kialakított ingatlan használója L. T. 46 éves nyíregyházi lakos szervezte és tartotta meg a tiltott állatviadalt, amiken tevékenyen részt is vett. A nap első mérkőzésén harcoltatta egyik kutyáját, amely olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elpusztult.

A megalapozott gyanú szerint a nyíregyházi férfi a viadalokra történő felkészítésük érdekében olyan kegyetlenül bánt az állatokkal, ami miatt még a viadal előtt egészségkárosodást szenvedhettek, vagy el is pusztulhattak. Kifejezetten állatviadalokon való részvételre vásárolta, tenyésztette és nevelte a kutyákat. A hasonló érdeklődésű ismerőseivel főként a közösségi médián keresztül került kapcsolatba. 

A tiltott állatviadal megszervezésére ezen ismerőseivel, ezúttal B. B. 42 éves kótaji lakossal közösen készült. Ők hasonlóképpen tartott kutyáikkal résztvevőként, vagy bíróként, nézőként vettek részt az egyes mérkőzéseken, amelyekre a nyomozás adatai szerint fogadásokat is kötöttek. 

A nyíregyházi nyomozók a rajtaütés helyszínéről előállítottak közül hat férfit hallgattak ki gyanúsítottként. L. T. 46 éves nyíregyházi, B. B. 42 éves kótaji, G. Z. 43 éves dögei, B. N. 34 éves kisbágyi, valamint N. Zs. 45 éves és K. A. 24 éves erdőkertesi lakosokat tiltott állatviadal szervezése bűntett, valamint állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. 

A rendőrség a nyomozási cselekmény alkalmával huszonöt kutyát lefoglalt, és gondoskodott elszállításukról, biztonságba helyezésükről. Lefoglaltak még az állatok harcra felkészítéséhez használt különböző eszközöket, futópadokat, fecskendőket, teljesítményfokozó szereket, gyógyszerkészítményeket, és a korábbi állatviadalokról készült felvételeket tartalmazó adathordozókat.

Legnépszerűbb cikkeink