Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Kiemelt hírek

Egy nap alatt több mint nyolcezer gyógyult koronavírusos

Létrehozva:

Az aktív fertőzöttek száma 150 ezer alá csökkent.

Egy nap alatt 8223 koronavírusos beteget nyilvánítottak gyógyultnak, ez pedig rekordnak számít – a háromezret is csak egyszer lépte át a napi gyógyultak száma. 5595 új fertőzöttet is azonosítottak vasárnap. A különbségből adódóan csökkent az aktív fertőzöttek száma, jelenleg 148 439, közülük minden ötödik eset a fővároshoz köthető.

Az elhunytak száma viszont sorozatban a harmadik napja lépi át a százötvenet, vasárnap 151 beteg hunyt el. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 63 860 fő. 7734 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 666-an vannak lélegeztetőgépen: ez a két adat szintén rekordot jelent. 

A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye ezen a héten várható, az ünnepekre vonatkozó ajánlásokról, szabályokról pedig december elején születik döntés – írja a koronavirus.gov.hu.

Az operatív törzs 152 óvodában (55%) és 80 általános iskolában (3%) az egész intézményt érintően rendelt el rendkívüli szünetet.

A közterületi parkolás ingyenes. A kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe este 7-től reggel 7 óráig. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

A kormány eddig 12 millió adag oltóanyagot kötött le három gyártónál.

Legnépszerűbb cikkeink