Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Gulyás nyilatkozott Demeterről: Higgadtságra lenne szükség

Létrehozva:

Az SzFE is szóba került.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter Kolozsváron járt, hogy Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) mellett kampányoljon. A minisztert a Transindex.ro állította meg egy rövid interjúra, ahol Demeter Szilárd és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) ügye is felmerült.

Arra a kérdésre, hogy a miniszter nem gondolja-e, hogy Demeter Szilárdnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának le kellene mondania, miután egy cikkben Soros Györgyöt a Führerhez hasonlította, Európáról pedig azt mondta, hogy ez az ő gázkamrája, Gulyás azt válaszolta:

„Most, amikor Európában komoly viták vannak, akkor higgadtságra lenne szükség, de ha a politikusok nem tanúsítják ezt a higgadtságot – gondoljunk arra összehasonlításként, amit az Európai Néppárt elnöke korábban a magyar miniszterelnökről mondott – akkor nehéz ezt a nem politikus kultúrszereplőktől elvárni. Én általánosságban azt tudom mondani, hogy higgadtságra, mértéktartásra és kompromisszumkeresésre van szükség, ha a jelenlegi európai problémákat meg szeretnénk oldani.”

A minisztert megkérdezték arról is, mi a véleménye, hogy az SzFE diákjainak félévét érvénytelenítették. „Szomorú, de racionális döntés a félév érvénytelenítése”- mondta. A portál felvetésére, hogy még a magyar oktatási ombudsman is jogszerűtlennek találta a lépést, a miniszter azt mondta, hogy „ha jogi vita van, azt nem politikusoknak kell eldönteni, hanem megvannak erre a független fórumok, ahol dönteni lehet” – mondta.

 

Legnépszerűbb cikkeink