Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Egy testvérpárt gyanúsítanak a 94 éves hegymegi nő meggyilkolásával

Létrehozva:

Az áldozat halála előtt felismerte a támadóit, akik százezer forintot zsákmányoltak tőle.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy csütörtökön a kora esti órákban holtan találtak egy 94 éves asszonyt hegymegi otthonában. Mivel idegenkezűségre utaló körülmények merültek fel, a rendőrség bűncselekmény gyanúja miatt indított nyomozást.

A rendőrség elfogott, és pénteken hajnalban kihallgatott egy 51 éves férfit, akit a gyilkosság elkövetésével gyanúsítottak. Most a testvérét is előállították.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatás szerint a két férfi november 26-án együtt italozott, majd úgy döntöttek, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen egyedül élő idős sértettől pénzt szereznek. A házba az ablakon keresztül jutottak be, a 94 éves sértett az ágyában feküdt.

Az idős nő felismerte a gyanúsítottakat, segítségért kiáltott, mire támadói a földre rántották, többször megütötték, a nyakát szorították. Miután a sértett eszméletét vesztette, átkutatták a lakást, majd 100 ezer forint készpénzzel távoztak. A magára hagyott asszony bordatöréseket, zúzódásokat szenvedett, sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A gyanúsítottakkal szemben halált okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás, bűnösségük megállapítása esetén akár 8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható – írta a törvényszék.

Legnépszerűbb cikkeink