Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nem tudott fizetni, hasba rúgta a buszvezetőt

Létrehozva:

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt november 27-én, gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy férfit a Kiskőrösi Járási Ügyészség, aki hó közepén, a kiskőrösi buszpályaudvaron meglökte, rángatta és hasba rúgta az őt szabályosan leszállítani akaró buszvezetőt.

A vád szerint a vádlott november 13-án este, a kiskőrösi buszpályaudvaron fel akart szállni az Izsákra induló autóbuszra. A buszvezető ki is állította a menetjegyet, de azt a vádlott nem tudta kifizetni, mert nem találta a pénzét.

A közfeladatot ellátó személynek minősülő buszvezető közölte a vádlottal, hogy még fél percet tud várni, utána el kell indulnia, hogy tartsa a menetrendet. A vádlott azonban továbbra sem találta a pénzét, ezért a sofőr felszólította, hogy szálljon le a buszról.

A vádlott ennek nem tett eleget, ezért a buszvezető sértett a vádlott táskáját levitte a buszról és a megállóban lévő legközelebbi padra tette. Eközben a vádlott a busz legalsó lépcsőjén állt, majd a visszaérő sértettet a zakójánál fogva megragadta és két kézzel meglökte. A vádlott lelépett a járdaszigetre és a sértett férfit rángatni kezdte a ruhájánál fogva. A buszvezető védekezett, de a vádlott térddel hasba rúgta.

A buszvezető – hogy a további támadást megakadályozza – a vádlottat a kabátjánál fogva a földre rántotta, aminek hatására a vádlott abbahagyta a cselekményét. A sértett a bántalmazás során nem szenvedett sérülést.

A Kiskőrösi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a büntetlen előéletű férfit és 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink