Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Felszámolták a dunaharaszti házi állatkertet a rendőrök

Létrehozva:

Aligátorteknős, krokodil és kígyó is volt a családi házban.

Több, engedélyhez kötött veszélyes állat is előkerült abból a házból, amihez egy bejelentés alapján vonultak ki a rendőrök. Egy dunaharaszti házhoz mentek szerdán, mert az a fülest kapták, hogy az ott élő férfi kábítószer termesztéssel foglalkozik.

A nyomozók a házkutatás során számukra is bizarr, nem minden napi körülményekkel találták szemben magukat – írja a police.hu. A négy kábítószergyanús növényi palántákon és egy mérlegen túl ketrecekben tartott kisállatokat, kígyót, aligátorteknőst, és az elsődleges szakértői vélemény alapján egy kistestű krokodilt is találtak. A kígyót egy fény és levegő nélküli hungarocelldobozban találták meg a nyomozók, valószínűleg már nem élt volna sokáig. A gyanúsított ráadásul nem egyedül élt, párjával és két gyermekével lakták az ingatlant a különlegesebbnél különlegesebb állatok társaságában.

A megtalált élőlények veszélyes állatoknak minősülnek, tartásuk engedélyköteles. A rendőrség szerint az is valószínű, hogy a megtalált kígyót lakásban tartani még engedéllyel sem lehet, a nyomozók a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szállították az állatokat.

A dunaharaszti férfi ellen kábítószer birtoklása és veszélyes állat tartása miatt folytat büntetőeljárást a rendőrség.

Legnépszerűbb cikkeink