Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kábítószer-hálózatot számoltak fel Szegeden

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

Kábítószerterjesztő-hálózatot számoltak fel a rendőrök Szegeden, a gyanúsított férfiak elsősorban amfetamint árusítottak csaknem egy éven át – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szabó Szilvia elmondta, a megalapozott gyanú szerint a 40, 41 és 50 éves férfiak társaikkal együtt 2019 végétől egészen elfogásukig kiterjedt fogyasztói kört szolgáltak ki a dél-alföldi városban, részükre elsősorban amfetamint tartalmazó kábítószereket értékesítettek.

A kábítószert maguk vásárolták, majd adagolták, csomagolták, tárolták és továbbértékesítették fogyasztóiknak, legutoljára csütörtökön. Aznap a nyomozók egyszerre tartottak kutatást több szegedi, egy békéscsabai és egy mezőberényi ingatlanban – közölte a százados.

A rendőrök több kilogramm kábítószert – marihuánát, amfetamint -, a kábítószer adagolásához, méréséhez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le. Emellett a vagyonvisszaszerzés érdekében a gyanúsítottaktól több személygépjárművet, karórát és készpénzt is lefoglaltak több millió forint értékben – tudatta a szóvivő.

A három férfi ellen bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás őrizetbevételük mellett, a rendőrség kezdeményezte letartóztatásukat.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink