Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Beck István: Ki kritizálhatja a magyar emberek kormányát?

Létrehozva:

„Magyarország joggal és okkal büszke jogállamiságára, demokratikus hagyományaira és a szabadságjogok érvényesülésére – ide értve a szólásszabadságot is. Így tehát egyértelmű: bárki szabadon megfogalmazhat kritikát” – Beck István publicisztikája a Pesti Hírlapban.

Bárki, aki…

…szakmájának avatott képviselője. Könnyű belátni: kontárok, akik saját szakmájukat sem képesek a megfelelő színvonalon űzni, ne kritizáljanak. Még a végén kóklerekre fogunk hallgatni, ez pedig – mondanunk sem kell – nem megengedhető. A kekeckedők persze rögvest felvetnék: na jó, de ki dönteni el, még jóval a kritika elhangzása előtt, hogy az illető avatott vagy avatatlan kézzel akar-e más kosarához nyúlni? Abban legyünk egészen biztosak: nem a fake news média. Csak egy-két, röpke példa, és világos lesz az eljárásrend: színész esetében Vidnyánszky Attila, orvos, ápoló és általában egészségügyi téren Müller Cecília, zenészről és más csepűrágókról Demeter Szilárd állíthat ki kiválósági elismervényt, ami elengedhetetlen feltétele a kritika megfogalmazásának. De persze nem állhatunk meg félúton.

…garantáltan nem tagja/részese/fizetett ügynöke/szálláscsinálója a Soros-hálózatnak. Erről pecsétes okmány Kovács Zoltánnál szerezhető be. Kovács államtitkár szabadsága esetén – a fenti igazolás hiányában – kritikai megjegyzés tétele határozatlan időre szünetel.

…kizárólag a magyarok érdekei lebegnek lelki szemei előtt. Itt ugyan kicsit nehézkessé válik a megfelelő igazolások beszerzése, de egy elkötelezett kritikus nem retten meg a feladattól. Hogy valóban magyar érdek-e a lebegtetés tárgya, arról Kövér László hivatott ítéletet mondani. Ha tőle beszereztük a pecsétet, jöhet a lelki szemek vizslatója: Semjén Zsolt. Amennyiben megállapítja, hogy lelki szemünk éles és tiszta, nem homályosítja el a liberalizmus hályoga, sem a gender csipája, úgy üzemorvosilag is engedélyezett a kritika.

…garantáltan nem tagja/részese/fizetett ügynöke/szálláscsinálója/lakosa Brüsszelnek. Ezt nem elegendő egy brüsszeli önkormányzati okmánnyal igazolni, amelyben a helyhatóság garantálja, hogy az illetőnek nincs sem állandó, sem ideiglenes lakcíme a belga fővárosban – bár természetesen e papír is elengedhetetlen. Az érdemi elbírálást ezúttal is Kovács Zoltánnál kell kérni, azonban összevont ügyintézés sajnos nem lehetséges, a Soros-mentességi dokumentum megszerzése után új időpont foglalása elengedhetetlen.

…rendelkezik felhatalmazási igazolással. Mert aki enélkül szökkenti ki kritikáját fogának kerítésén, azt ugyan ki hatalmazta fel a szökkentésre? A felhatalmazási igazoláshoz minden országgyűlési választókörzetből 500 magyar állampolgár aláírása szükséges. Ezek hitelességét a helyi választási bizottságok ellenőrzik, akiket az országos választási bizottság ellenőriz. A helyi választási bizottságok döntése ellen fellebbezés nyújtható be 15 napon belül, amelyre az érintett szervek 60-90 napon belül kötelesek válaszolni. A válaszadás ideje egy alkalommal 600-900 nappal meghosszabbítható.

…nem bizonyítottan nem fogyaszt meleg-propaganda termékeket, és nem olvas olvasásra méltatlan könyveket. Nemolvasási igazolás Rétvári Bencénél kérhető, akinek fogadóórájáról a kormány weboldalán lehet tájékozódni. Aki nem a megfelelő időpontban nyújtja be a kritikához szükséges igazolási kérelmét, sajnos automatikus elutasításban részesül. Aki igen, az elolvasta a feliratot, így nem kaphat nemolvasási igazolást.

Mindazok, akik a fenti, 30 napnál nem régebbi, pecsétes papírokat beszerezték, szabadon, kedvük szerinti kritikát fogalmazhatnak meg bármilyen olyan témával kapcsolatban, amiről előzetesen egyeztettek – és erről pöcsétes írásuk is van – Rogán Antallal.

Beck István

ügyvéd

Legnépszerűbb cikkeink