Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Az SzFE új intézetvezetője szerint gyávaság lett volna, ha nem fogadja el a felkérést

Létrehozva:

Fotó: Pozsonyi Roland / Pesti Hírlap

Bodolay Géza színházi rendező a PIM-ből érkezett az egyetemre.

Élete legnehezebb döntése volt, és tisztában van vele, hogy a jelenlegi helyzet kétségkívül több idegerőt kíván, mint amire szükség lenne, mondta el Bodolay Géza színházi rendező, érdemes művész a Klubrádió adásában. 

A rendező, aki eddig a Petőfi Irodalmi Múzeum Színháztörténeti Múzeum és Intézete igazgatójaként dolgozott, arról is beszélt, hogy szerinte gyávaság lett volna nemet mondania, mikor Zalán János rektorhelyettes felkérte az egyetemi pozícióra.

Az egyetemfoglalásról ezt nyilatkozta: látta, hogy milyen volt, amikor Varsóban az egyetemisták megfelelően kimentek az utcára a szocialistának nevezett rendszer ellen, és nem tartja ehhez hasonlónak az SzFE-s hallgatók akcióját.

Nem követte naprakészen az egyetem körüli eseményeket, de szerinte az intézménytől nagyon távol áll a kormány. Nem hiszi, hogy az alapítványi ügyekkel kellene foglalkoznia – azt mondta, neki a tanárokkal, a diákokkal kell szóba állnia, hogy megértsék „egymást és saját magukat.” Szerinte Minszktől az USA-ig az egész világ “barikádosdit” játszik, de erre az egyetemen nincs szükség.

Legnépszerűbb cikkeink