Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Visszafogott karácsonyt ajánl a virológus

Létrehozva:

Kemenesi Gábor szerint könnyen semmissé lehet tenni a járványhelyzet javulását egy jó kis karácsonyi bevásárlás-látogatás sorozattal. 

Nem lehet pontosan tudni, elértünk-e a járványplatóra, írja a Facebookon Kemenesi Gábor virológus, mert lehet, hogy csak beteltek a tesztelési kapacitások, és azért stagnálnak a napi új fertőzöttek adatai. De ha javulás is következik be, a lényeg, hogy a nehezen elért javulást nagyon könnyen és gyorsan lehet semmissé tenni, ha az emberek nem vigyáznak. Így a karácsonyt visszafogottan kell ünnepelni – különben olyan helyzetbe kerülhetünk, mint az USA, ahol épp a harmadik hullám dühöng, és itt a hálaadás napja mindjárt. Ehhez nyílt kommunikációra van szükség.

“Egyéni felelősség, a kisebb kockázatú helyzetek vállalása, odafigyelés – ezt tudom javasolni amíg megérkezik a stratégiai felszabadítás a széleskörűen elérhető vakcinák képében…valószínűleg jövőre. Addig is nézzük a dolgok jó oldalát és azt, hogy talán most vissza tudunk találni a Karácsony igazi értékeihez, a kötelező bevásárlások és országjárások nélkül, talán nem akkora családi összejövetelek képében mint eddig, talán ezúttal külön egymástól de mindenképpen egymásért.”

Log into Facebook

No Description

 

Legnépszerűbb cikkeink