Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nincs szigorítás, maradnak egy hétig a járványintézkedések

Létrehozva:

Gulyás Gergely a tömeges tesztelésekkel magyarázta a kiugró újfertőzött-számot, de az a szokásoshoz képest lényegesen alacsonyabb tesztszám mellett jött ki.

Nem változtat a kormány, jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón, a jövő hétig nem változnak a járványintézkedések. Gulyás azt mondta, tegnapig az új fertőzések száma 3 és 5 ezer között volt. Tudták, hogy ez a szám nőni fog, mivel megkezdődtek a tömeges testelések, és ennek köszönhető, hogy a csütörtöki adatok magasabbak. A különböző hivatásrendek tesztelsének eredményeit egységesen nyílvánosságra hozza majd a kormány.

Ugyanakkor a szerdai 6360, eddigi második legtöbb új fertőzött az eddigihez képest nagyon kevés, 18 301 teszt alapján jött ki (az átlagos 20 ezer felett van), az Operatív Törzs megjegyezte, az igazolt fertőzöttek számában összesítve megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye viszont csak a jövő hét elején várható.

 

Legnépszerűbb cikkeink