Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Kétszer állították meg a gyorshajtó sofőrt Szolnoknál 

Létrehozva:

Mindkét esetben megkapta a bírságot. 

A szolnoki rendőrök összehangolt sebességmérést végeztek Tószegen és Szolnokon szerdán. Ugyanazon az útszakaszon 10 km távolságban álló helyzetű sebességmérővel nézték az autósokat, ennek esett áldozatul egy gyorshajtó sofőr – írja a police.hu

Az autó vezetője Tószegen 50 kilométeres óránkénti sebesség helyett 95-te ment, majd 16 perccel később ugyanezt a járművet Szolnokon vonták ellenőrzés alá, amikor ugyanúgy ötvenes táblánál 79 kilométeres óránkénti sebességgel haladt. A járművezető mindkét esetben közigazgatási bírságot és előéleti pontot kapott.

A rendőrség tapasztalatai szerint a sofőrök az álló helyzetben sebességet mérő rendőrautó közelében betartják a szabályokat és a sebességhatárokat, majd azon túlhaladva gyorsítanak. Helytelen közlekedési magatartás, hogy az előírásokat csak a rendőrök jelenlétében tartják be. Nagyon fontos, hogy tudatosuljon a közlekedőkben a tény, hogy a sebességtúllépés növeli a balesetek bekövetkezésének esélyét és a sérülések súlyosságát. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen végeznek méréseket olyan helyeken, ahol a sebességtúllépés miatt fokozott a balesetveszély.

 

 

 

Legnépszerűbb cikkeink