Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Müller Cecília: A 40-49 éves korosztály a legérintettebb

Létrehozva:

Az elmúlt heti adatokat vizsgálva megállapítható, hogy változik a járványgörbe, az azt megelőző hetihez képest 7 százalékkal kevesebb pozitív esetet regisztráltak – közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján. 

A kórházban ápoltak száma ugyan mérsékelten, de még mindig emelkedik. A vírus a települések 91 százalékán van jelen.

Müller Cecília részletesen ismertetve az adatokat elmondta, hogy a fertőzöttek 54 százaléka nő, 46 százaléka férfi.

A 40-49 éves korosztály a legérintettebb, arányuk 23 százalék. A 65 év felettiek aránya 16 százalék, míg a 15 év alatti korosztály aránya 4,1 százalék volt.

Az elmúlt héten a több mint 30 ezer új fertőzött közül 6242-t Budapesten, 4254-et Pest megyében, 2682-t pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében azonosítottak. Tolna megyében regisztrálták a legkevesebb új esetet, 373-at.

100 ezer lakosra vetítve ugyanez máshogy néz ki, akkor Győr-Moson Sopron megyében van a legtöbb fertőzött, az országos átlag 1,4-szerese.

A tiszti főorvos elmondta, hogy az elmúlt héthez képest Zala megyében nőtt a leginkább a fertőzések száma, ezt követi Fejér és Borsod megye, Nógrádban viszont jelentősen csökkent.

Müller Cecília azon a napon sorolta fel ennyire részletesen a számokat, mikor a kormány döntése várható a szigorítások felülvizsgálatáról.

Kiss Róbert rendőr alezredes a sajtótájékoztatón azt közölte, hogy tegnap 269 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselés elmulasztása miatt, egy üzletet pedig bezárattak, mert a szabály ellenére nyitva voltak. Kiss elmondta azt is, 295 ember megsértette a kijárási korlátozásokat, közülük ketten túl messzire vitték a kutyát.

 

Legnépszerűbb cikkeink