Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kiállnak a nők elleni erőszak ellen

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

A kerületi újságban pedig nyolcoldalas mellékletet készítettek, melyet minden háztartásba eljuttatnak. 

Rendhagyó plakátkampányba kezd a XV. kerület: „Nem magánügy” címmel 200 plakátot helyeznek ki a kerület főbb pontjain és intézményeiben, hogy így hívják fel a figyelmet a nők elleni erőszakra – szúrta ki a Hvg. Az önkormányzat és az Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ az akcióval a „16 akciónap a nők elleni erőszak ellen” eseménysorozathoz csatlakozott.

A plakátok mellett a kerületi újság nyolcoldalas mellékleteként különszámot is készítettek, a tájékoztatókat és segítségkérési információkat a kerület összes háztartásába, azaz 31 ezer postaládába eljuttatják. A cikksorozatokat a XV. kerületi önkormányzat honlapján is publikálják.

Cserdiné Németh Angéla polgármester elmondta: kiemelt feladatuk a nyilvánosság figyelmének felkeltése, és tájékoztatás nyújtása a nők elleni erőszakról, valamint a szolidaritás kifejezése az áldozatok iránt. Ezen kívül nyomást is akarnak gyakorolni a döntéshozókra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében.

„Főleg egy olyan helyzetben, mint a jelenlegi, amikor családok, párok ezrei, közöttük bántalmazók és bántalmazottak kell, hogy összezárva éljenek nap mint nap” – tette hozzá.

 

Legnépszerűbb cikkeink