Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Karácsony megfújta a sípot

Létrehozva:

A kormány két új új törvénymódosítási javaslata miatt fakadt ki a főpolgármester.

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldán írt a kormány két új törvénymódosítási javaslatáról. „Mit csinál egy választási vereségtől tartó kormány? Privatizál. Ebbe kezdett az Orbán-kormány is tegnap éjjel. Kiárusítanak. Igen, az a kormány, amelyik eddig mindennek az államosításban látta a megoldást, az a miniszterelnök, amelyik szitokszóként használta a privatizációt, most hirtelen elkezdte a kiárusítást. A kormány szándékai, céljai egyszerűen leírhatók: bár az önkormányzatok meg tudnák csinálni jól és olcsón a közfeladatokat, nekik nem hagyják, mivel azonban a saját maguk által összetákolt állami cégek képtelennek bizonyultak erre, inkább eladják az egészet, mindennek az árát persze végül az emberek fizetik meg. És mindezt Rogán Antal fogja levezényelni. Szép mesterterv, mondhatom” – írta a főpolgármester.

A hulladékgazdálkodásról szóló új törvényjavaslat Karácsony szerint nyílt beismerése annak,hogy „az állami Kukaholding megbukott”. „A pestiek által befizetett szemétdíjat egyszerűen zsebre tette, és nem adta vissza a fővárosi közszolgáltatónak, így a veszteséget Budapestnek kellett állnia. Ebből persze világosan következne, hogy a hulladékgazdálkodást helyben kellene megoldani, ám a kormány a privatizáció mellett döntött. Egy biztos: a város köztisztaságáért felelős FKF-et, annak bevételeit meg kell őriznünk, nem engedhetjük, hogy nőjön a budapestiek által fizetett szemétdíj, és hogy a budapestiek befizetései ne Budapesten hasznosuljanak” – írta Karácsony. 

Hasonlóan vélekedik a főpolgármester a közszolgáltatások elektronikus értékesítéséről szóló törvényjavaslatról is. „A Nemzeti Mobilfizető működése nemcsak az Európai Unió jogába ütközött, de magas díjai miatt a használatára kényszerített magyarok érdekeibe is” – írta.

„Az éjjel megjelent mindkét fontos törvényjavaslat ugyanazt a célt szolgálja, a privatizációt. Előbb államosítottak, központosítottak, most pedig koncesszióba adnák a hulladékgazdálkodást és a mobil díjfizetés rendszerét. Ahogy az lenni szokott, ezzel megint átírják a Fővárosi Önkormányzat terveit, és mindkét törvényjavaslat magában hordozza a veszélyt, hogy Budapest és a budapestiek kárvallottjai lehetnek a folyamatnak. Megküzdünk érte, hogy ezt elkerüljük” – írta Karácsony.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3812642898768528

 

Legnépszerűbb cikkeink