Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Egy 28 éves svájci nőt gyanúsítanak a tegnapi luganói terrorgyanús támadás miatt

Létrehozva:

Képünk illusztráció. Fotó: Lakos Gábor

Terrortámadás gyanúja miatt indított nyomozást a svájci főügyészség (OAG) egy késelés miatt, amely kedden történt Lugano városában. Sebastian Kurz a Twitteren ítélte el a történteket.

„Több emberen elkövetett feltételezett terrorista indíttatású támadás helyszínévé vált egy luganói áruház” – közölte a svájci vádhatóság.

A rendőrség közlése szerint egy 28 éves svájci nő támadt késsel két másik nőre az üzletben. Az elkövető torkon ragadta egyik áldozatát, míg a másikat késsel megsebesítette. Az egyik áldozat súlyos, de nem életveszélyes sebesülést kapott, míg a másik csak könnyebben sérült meg – számolt be az MTI.

A 28 éves gyanúsított már 2017-ben a szövetségi rendőrség látókörébe került egy „dzsihádista terrorizmus” elleni nyomozás során a BBC értesülése szerint. A nő svájci állampolgár, az olasz nyelvű Ticino régióban élt.

Norman Gobbi, Ticino tartományi kormányának elnöke elítélte a támadást, és kijelentette, hogy a szélsőségességnek „nincs helye a közösségünkben”.

Sebastian Kurz osztrák kancellár a Twitteren ítélte el a támadást.

„Gondolataim az áldozatok körül járnak, akiknek teljes és gyors gyógyulást kívánok. Svájc mellett állunk ezekben a nehéz órákban” – írta az osztrák kancellár a közösségi oldalon.

Legnépszerűbb cikkeink