Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Biden: Ez nem egy harmadik Obama-elnökség lesz

Létrehozva:

A hivatalba lépő elnök szerint annyit változott a világ Trump elnöksége alatt, hogy más kihívásokkal kell szembenézniük.

Interjút adott az NBC-nek a megválasztott amerikai elnök, Joe Biden. A leendő elnök őszintének tartja a Trump-adminisztráció szándékát a hatalomátadásra, ami hétfőn hivatalosan is elkezdődhetett. Elmondta azt is, hogy azon dolgoznak, hogy a Fehér Házban minél hamarabb összeüljön a koronavírus-válságtanács, és beszélt az első 100 napos terveiről is.

„Nem egy harmadik Obama-elnökség lesz. Teljesen más világgal nézünk szembe, mint az Obama-Biden-adminisztráció alatt” – mondta Biden.

Donald Trump annak ellenére sem ismerte el vereségét, hogy több kulcsfontosságú állam is hitelesítette Biden győzelmét, például Michigan.

Elnöksége első 100 napja során Biden bevándorlási reformot hajt végre: elmondta, hogy olyan törvényt nyújtana be a Szenátusnak, ami megnyitná az utat 11 millió tisztázatlan státuszú menekült előtt, hogy megszerezzék az amerikai állampolgárságot. A megválasztott elnök azt is elárulta, hogy nem tervez vizsgálatot indítani a Trump elnöksége idején elkövetett bűncselekmények miatt, mert nem szeretné eszközként használni az igazságszolgáltatást.

Legnépszerűbb cikkeink