Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Közel 4000 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, 117-en elhunytak

Létrehozva:

A tegnapihoz képest tovább nőtt a lélegeztetőgépen lévő betegek száma, kórházi kezelésre is egyre többen szorulnak a fertőzés miatt.

3929 újabb magyarnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 181 881 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 117 többségében idős, krónikus beteg hunyt el, ezzel a halottak száma már hazánkban is átlépte a négyezer főt. Az aktív fertőzöttek száma 133 853 fő, 44 020-an pedig már meggyógyultak. 7598 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 638-an vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus tájékoztató oldalon azt írják, hogy egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme.

Mától újabb a járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló intézkedés lép életbe. A kormány elfogadta az Idősek Tanácsa javaslatát, és hétköznapokon 9 és 11 óra között bevezeti az idősek vásárlási sávját, amikor csak a 65 év felettiek léphetnek az üzletekbe. Hétvégén pedig 8 és 10 között érvényes ugyanez. 

Legnépszerűbb cikkeink