Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Baltával és karóval akarták rendezni a lakásbérleti vitát

Létrehozva:

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 2020. november 22-én egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki társaival éjjel, baseballütővel, baltával, karóval támadt a sértettekre Miskolcon – írja a BOON.

A rendelkezésre álló adatok szerint november 19-én éjfél körül a gyanúsított és további 4-5 társa baseballütővel, baltával, karóval felfegyverkezve megjelentek a sértettek által használt Miskolc, Rózsás dűlőben lévő háznál. Az ingatlanban hárman tartózkodtak. A támadók feltehetően egy korábbi, lakásbérleti vita miatt mentek a sértettek házához. Az ingatlanba az ott élők nem akarták beengedni őket, azonban a gyanúsított és a vele lévő maszkot és sapkát viselő személyek erőszakkal bejutottak az ingatlanba, ahol az egyik sértett férfit az ágyra lökték és a magukkal vitt ütlegekkel többször megütötték. A sértett súlyos sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottal szemben felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és testi sértés miatt indult eljárás, mely cselekmények miatt – a férfi bűnösségének megállapítása esetén – akár 4 és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Mivel a gyanúsított társainak azonosítása még nem történt meg, és az elkövetés eszközei sem kerültek elő, ezért a bíróság enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért a gyanúsított letartóztatását 2020. december 22-ig elrendelte. A bíróság döntésével szemben a gyanúsított fellebbezett, ezért a végzés nem végleges.

Legnépszerűbb cikkeink