Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

A fertőzöttek fele orvos Aradon

Létrehozva:

Tíz nap alatt megduplázódott az Arad megyei sürgősségi kórház koronás alkalmazottainak száma: jelenleg 135-en szenvednek Covid-19-ben az intézmény kötelékéből – írja a foter.ro.

A fertőzöttek több mint fele, 71 ember orvosi asszisztens, mintegy 20 százalékuk, 29 személy pedig orvos. A fertőzési góc azért látványos, mert 10 nappal ezelőtt a kórháznak még csak 62 alkalmazottja volt igazoltan koronás.

Simina Roz, az aradi sürgősségi kórház szóvivője ugyanakkor sietett hozzátenni, hogy a vírusfertőzött alkalmazottak száma elég magas ugyan, de az érintettek a kórház különböző részlegein dolgoznak, így a páciensek ellátása zavartalanul folytatódik tovább.

Arad megyében sem bazsarózsás a helyzet járványfronton: az ezer főre eső fertőzöttek aránya 5,87, ezzel maga is az „élmezőnyben” van. A járvány kezdete óta a megyében 10 161 ember fertőződött meg (123-an az elmúlt nap során kaptak erről bizonyítékként egy pozitív tesztet), és összesen 387-en vesztették életüket a vírusfertőzéssel összefüggésben.

 

Legnépszerűbb cikkeink