Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A koronások miatt az általános iskolákban is ellehetetlenül az oktatás

Létrehozva:

Olyan sok diák és tanár kapta el a koronavírust, hogy egyre több általános iskolában állnak át digitális oktatásra a felső tagozatok.

A pécsi egyetem gyakorló iskolájába hétfőtől már csak az alsósok mehetnek, a felsősök részére a hiányzások miatt elrendelték a digitális oktatást – számolt be az atv.hu. A döntést a szülők is helyeslik, mert ezek a gyerekek már akkorák, hogy miattuk már nem kell otthon maradniuk. Azt azonban nem tudják, hogy ez meddig fog tartani.

A pécsi iskola nem az első, ahol átmenetileg a felső tagozatot digitális oktatásra állítják át. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Pécsen tanító választmányi tagja szerint az összes iskolában meg kellene hozni a döntést a felsősök otthoni tanulásáról.

„Most már az a helyzet, hogy olyan sokan estek ki a munkából, hogy másképpen az iskolák nem is tudják megoldani, mert már nincs, akit beküldjenek helyettesíteni. Valójában az volna a fontos, ha mindenhol bezárnának, és rendes, átfogó tesztelésekre kerülne sor, utána pedig intézkedésekre” – mondta el az ATV híradójában Nagy Erzsébet. A közép- és felsőfokú oktatásban már a rendkívüli intézkedések bevezetésével elrendelték a digitális oktatást, de az általános iskolákra, óvodákra egyelőre nincs központi döntés. 

 

Legnépszerűbb cikkeink