Connect with us

Kiemelt hírek

Menesztik az Index főszerkesztőjét

Létrehozva:

Képünk illusztráció/Fotó: Bődey János // Index

Az Index finanszírozásának további nehézségeivel magyarázzák a váltást. Az Indamedia immár tulajdonosa a portálnak.

A hvg.hu megírta, tudomása szerint menesztik Szombathy Pált, az Index főszerkesztőjét, és a Kreatív is arról ír, hogy mellette még Sztankóczy András vezető szerkesztő is távozik. A Kreatívnak az Indamedia azt is bejelentette közleményben, hogy a cég vezetését Starcz Ákos veszi át, új főszerkesztőt egyelőre nem neveznek ki. Bodolai László marad a csoport médiajogásza. Az Indamedia Network Zrt. emellett bejelentette: visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA) az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését. Ennek okát úgy magyarázza a cég: „Mivel kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látja biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését” – olvasható a közleményben.

Az Indamedia társtulajdonosa az a Vaszily Miklós, aki eddig több médium kormánybarátivá fazonírozásában segédkezett.

A laptól közös megegyezéssel távozik Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő, valamint Sztankóczy András vezető szerkesztő. A lap új, november 23-án azonnali hatállyal kinevezett vezérigazgatója Starcz Ákos, a Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonosa lesz, az utóbbi digitális ügynökség múlt héten olvadt be az Indamedia-csoportba. Starcz Ákos az akvizícióval párhuzamosan az Indamedia igazgatósági tagja is lett.

A Kreatív kérdésére Starcz Ákos elmondta: „Az Indamedia az idei évben folyamatosan finanszírozta az Indexet. A nagyobb gond az, hogy nem látszik az üzleti tervben, hogyan lehetne működőképesebb az Index. Az is fontos, hogy így tiszta cégjogi struktúra jön létre, az Indamedia maximálisan felelős lesz a leányvállalat működéséért – a korábbi együttműködésben ez kevésbé volt egyértelmű.”

Starcz Ákos leszögezte: nem a főszerkesztő személyével volt problémájuk, ez tisztán egy üzleti történet. Elmondta azt is, hogy nem lesz szerkesztőségi integráció az Indamedia-csoport többi lapja és az Index között, továbbra is önálló csapatok írják az újságokat.

Legnépszerűbb cikkeink