Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Letartóztattak egy német orvost két covidos beteg megöléséért

Létrehozva:

Az esseni orvost azzal gyanúsítják, hogy halálos injekciót adott be két súlyosan beteg férfinak.

A német rendőrség gyilkosság gyanújával indított vizsgálatot egy esseni főorvos ellen – írja a Guardian. A 44 éves orvost, aki február óta dolgozik az esseni egyetemi kórházban, azzal gyanúsítják, hogy megölt egy 47 és egy 50 éves férfit, akiket intenzív osztályon kezeltek covid betegséggel – közölte az esseni rendőrség pénteken.

Rendőrségi források szerint a letartóztatott férfi az egyik gyilkosságot beismerte, mondván, hogy a beteget és rokonait akarta megkímélni a további szenvedéstől. A Bild című napilap arról számolt be, hogy az orvos tájékoztatta a betegek családját az injekciók beadása előtt.

Németországban a súlyos betegek egy tavalyi bírósági döntés alapján segítséget kérhetnek az életük befejezéséhez, de az nem világos, hogy ez történt-e ezekben az esetekben.

Németországban az eutanázia minden formája különösen érzékeny témának számít a holokauszt öröksége miatt, amikor a náci rezsim 6 millió zsidó embert ölt meg, és embertelen kísérleteket hajtott végre az áldozatokon.

Az esseni kórház közölte, hogy az orvost felfüggesztették, és mindenben  támogatják rendőrségeta vizsgálatok során.

A nyugati ipari régió, amelynek Essen része, az egyik legsúlyosabb érintettje a koronavírus-járványnak Németországban. Az elmúlt héten 100 000 lakosra 166 esetet diagnosztizáltak, ami messze meghaladja a kormány által kitűzött célt.

Legnépszerűbb cikkeink