Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Lemondott Boldog István korrupcióval gyanúsított munkatársa

Létrehozva:

Jövő hét elején egyébként is elveszítette volna mandátumát, de az utolsó pillanatban lemondott.

A fideszes Boldog István választókörzetében pályázati pénzek felhasználása miatt indult nyomozás, ebben az ügyben gyanúsított a most Törökszentmiklóson betöltött posztjáról lemondott Fehér Petra. Lemondását az utolsó pillanatra hagyta, hiszen a jövő hét elején a törvények szerint is elveszítette volna a mandátumát – írja a Hvg.

A törökszentmiklósi képviselőnő bejelentését a város polgármesterének küldte meg, Markót Imre a közösségi oldalon tette közzé. A Magyar Hang azt is megtudta, hogy a nyomozásban már 11 gyanúsított van, négyen közülük választott tisztséget töltenek be.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében felvetődött a gyanú, hogy a közbeszerzéseket irányítottan, meghatározott cégeket előnyben részesítve bírálták el. A Központi Nyomozó Ügyészség több hónapja vizsgálja, hogy valóban befolyásolhatták-e a döntéseket azok a személyek, köztük Boldog István parlamenti képviselő, illetve az ő közvetlen munkatársa, Fehér Petra, valamint mellettük más személyek, akiket még a nyomozás elején le is tartóztattak.

Boldog István mentelmi jogát az üggyel összefüggésben, áprilisban felfüggesztették. Boldog a cselekményekben oly módon vett részt a nyomozás akkori állása szerint, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott. Májusban kihallgatták Boldogot, vesztegetés, illetve versenyjog korlátozása is felvetődött de mindkét esetben „csupán” felbujtóként gyanúsítják.

Fehér Petrát, négy másik személlyel együtt még tavaly ősszel letartóztatták, négy hónap után Fehér kényszerintézkedését bűnügyi felügyeletre enyhítették. Korábban a képviselőnőt Boldog István bízta meg azzal, hogy koordinálja a TOP pályázatokat a megyében. Fehért tavaly ősszel gyanúsította meg azzal az ügyészség, hogy bűncselekmények elkövetésében vehetett részt. Ha most nem mondott volna le a képviselőnő, akkor a mandátumot hivatalból is elvették volna tőle november 24-én, mivel az Önkormányzati Törvény rendelkezik arról, ha valaki egy éven át nem végzi el a munkáját, akkor megfosztják posztjától.

 

 

Legnépszerűbb cikkeink