Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Leprásokhoz hasonlította a covidos betegeket a szarvasi polgármester

Létrehozva:

Forrás: Babák Mihály facebook oldala

Babák Mihály korábban az iskolai testi fenyítést emelte piedesztálra, a napokban koronavírusos betegek kezeléséhez nyújtott tanácsot – írta meg az index.hu.

Babák Mihály szarvasi polgármestert (Fidesz-KDNP) interjúvolta meg nemrég a városi televízió. A városvezető itt mondta el, hogyan kellene szerinte bánni a koronavírusos betegekkel:

„Aztán hogyha kiderül, hogy valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor úgy kell kezelni, mint a leprást! Bocsássanak meg a kifejezésért…” – fogalmazott a dél-alföldi város elöljárója.

Emlékezetes, hogy idén februárban egy szexista megjegyzéssel hívta fel magára a figyelmet a polgármester. Akkor egy női ellenzéki képviselőtársához szólt így a testületi ülésen:

„Maga engem nem hall?! Hát, ne haragudjon meg, de nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom.”

Legutóbb a múlt héten azzal került a hírekbe, hogy a tanárok által alkalmazott fizikai fenyítésről is mást gondol, mint amit a törvény előír. A polgármester két egykori tanárára emlékezve a következőket mondta:

„Mert kaptam tőlük egy kis fizikait is alkalmasint. De úgy gondolom, az emberneveléshez azért nem árt, ha az ember ilyet is kap. És az a kedves lehetőségem van, hogy ebben a városban vannak olyan pedagógusok, akik ezt szívvel-lélekkel ápolják”.

Legnépszerűbb cikkeink