Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Újabb siker: A-ligás a magyar futballválogatott

Létrehozva:

2:0-ra nyert tegnap a magyar válogatott a törökök ellen, ezzel pedig bekerült a Nemzetek Ligájának A-ligájába.

A B-divízió 3. csoportjában a sorozatban hatodik mérkőzésén is veretlenül maradtak a magyarok, hazai pályán Sigér Dávid és Varga Kevin góljával 2–0-ra győztük le Törökországot, míg Szerbia 5–0-ra kiütötte Oroszországot, így a mieink a csoport élén zártak, és feljutottak az A-ligába – írja a nemzetisport.hu.

A Puskás Arénában, zárt kapuk mögött zajlott a mérkőzés. A válogatott szakmai stábjának olasz tagjai közül egyedül Giovanni Costantino láthatta testközelből a meccset, miután negatív tesztet produkált, visszatérhetett a kispadra, ám a főnök az oldalvonal mellett ezúttal is Gera Zoltán volt. A szakmai stáb ezúttal is a stabil három belső védős rendszert választotta, és ez az első félidőben működött is – elemzi a meccset a nemzetisport.hu. A törökök ritkán jutottak el Dibusz Dénes kapujáig, mindössze egy-két lehetőségük volt, nem ők írányították a meccset. A középpályán Nagy Ádám fogta össze a csapatot, elöl Nikolics Nemanja kereste az üres területeket, mellette Könyves Norbert birkózott a török védőkkel, és noha akadt néhány lehetőség, ziccert az első negyvenöt percben a magyar válogatott sem alakított ki. A két szél közül a jobb oldal volt aktívabb, a balon Hangya Szilveszter tartotta pozícióját, ám a támadásokhoz alig-alig lépett fel.

Az 57. percben a vezetést is megszerezte a válogatottunk: Sigér Dávid belevetődött a török védő felszabadítási kísérletébe, és a kapuba sodorta a labdát. Miután a liga másik mérkőzésén biztosan vezetett Szerbia Oroszország ellen, egyre közelebb került az álom, vagyis hogy a magyar válogatott a Nemzetek Ligája csoportja élén végezzen. A török válogatott az eredmények alakulása miatt így már kiesőként vágott neki az utolsó fél órának, és Senol Günes szövetségi kapitány is sorra küldte pályára a friss futballistákat. Dibusz Dénes nagyokat mentett a kapuban, Varga Kevin pedig az utolsó pillanatokban fantasztikus sprint után szerezte meg a második gólt.

Mindez azt jelenti, hogy a Nemzetek Ligájában jövőre az A-ligában sztárcsapatok ellen szerepelhetünk – persze a nagyágyúkhoz már az Európa-bajnokságon lesz lehetőség hozzászokni, hiszen a kontinenstornán Németország, Portugália és Franciaország vár a nemzeti csapatra.

Legnépszerűbb cikkeink