Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Prodrobottal gyarapodik a gyermekkórház

Létrehozva:

Képünk illusztráció/Forrás: Pixabay

A 37 millió forintos adomány révén egy úgynevezett Prodrobottal gyarapodott a gyermekkórház, a gép az állni, járni nem képes gyermekek mozgásfejlődését segíti.

Magyarországon is számos gyermeket érint a gerinc eredetű izomsorvadás (SMA). Ez a genetikai betegség az izmok különböző súlyosságú sorvadását és bénulását okozza, amelynek következtében vannak, akik csak feküdni tudnak, míg mások ülni, állni vagy akár járni is képesek. A betegséget egyelőre egyetlen gyógyszer sem tudja teljes mértékben megszüntetni, ugyanakkor mozgásfejlesztéssel rendkívüli eredményeket lehet elérni, amelyek célja, hogy a gyermekek felnőtt korukra minél önállóbbá váljanak – írták.

A közlemény idézi Medveczky Erika osztályvezető főorvost, aki szerint a Prodrobottal újabb mérföldkőhöz érkezett az izomsorvadásban szenvedő gyermekek kezelése, és a mozgatórobot segítségével még hatékonyabbá tudják tenni gyerekek gyógyulását.

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója a közleményben emlékeztetett: Mészáros Lőrinc 120-120 millió forinttal támogatta két, SMA-ban szenvedő kisfiú gyógykezelését, az utóbbi esetben adakozási felhívásuknak köszönhetően további 180 millió forintot ajánlottak fel magyar nagyvállalkozók.

“Mecenatúránk, mint az köztudott, gyermekközpontú, vállalati alapértékeink egyike pedig a jövőbe mutató fejlesztések alkalmazása. Megtiszteltetés számunkra, hogy e kettős cél megvalósításával az egyik legkorszerűbb eszközzel járulhatunk hozzá az SMA-s gyermekek és családjaik életminőségének javításához” – fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Magyarországon eddig két helyen alkalmaznak Prodrobot készüléket, a kezelés ára pedig jelentős anyagi terhet rótt az érintett családok számára. A Szent János Kórház Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztályának adományozott gépet térítésmentesen biztosítják a beteg gyermekek számára – írták.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink