Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Magyarországon már több mint 160 ezer ember kapta el a koronavírust

Létrehozva:

Az elmúlt 24 órában 4512-vel növekedett a fertőzöttek száma, jelenleg összesen 161 461-en vannak.

A beazonosított koronavírusos fertőzöttek száma 4512-vel nőtt, ezzel átlépte a 160 ezret. Az elmúlt nap folyamán 92 beteg hunyt el, többségében idősek, akik más krónikus alapbetegségtől is szenvedtek. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 121 644.

A rendőrség emlékeztetett a kijárási korlátozás betartásának fontosságára, és azt is közölte, hogy eddig 3936 esetben indítottak szabálysértési eljárást. 

A koronavirus.gov.hu közleményében leírta, hogy minden betegnek jut kórházi ágy és ellátás. Közben az egészségügy leterheltsége egyre durvábban látszik: a veszprémi kórház szülészetéről például csak a szükséges vizsgálatokat végzik el, a kismamákat hazaküldték, orvosi beszámolók pedig korábban nem látott túlzsúfoltságról tesznek tanúságot a kórházakban.

Közben a koronavírus-elleni vakcina is egyre közelebb kerül hazánkhoz. Szijjártó Péter szerint a jövő héten érkezik az orosz fejlesztésű oltás mintapéldánya bevizsgálásra, és ha minden jól megy, hamarosan az egészségügyben dolgozókhoz, valamint további, a vírusnak különös mértékben kitett lakosokhoz is eljuthat. A Nemzeti Oltóközpontnál egyébként már ötezer forintért előre le lehet foglalni a védőoltást.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora nemrég elmondta a Magyar Nemzetnek, hogy a második hullám tetőpontja 2021 elejére várható. Szerinte ekkor kellene végrehajtani az egész országot átfogó szűrést, hogy megbízható képet kapjunk a vírus elterjedtségéről.

Legnépszerűbb cikkeink