Connect with us

Magyarország

Két és fél évre ítélték az internetes csalót,aki több mint száz embert vert át

Létrehozva:

Képünk illusztráció/Forrás: Shutterstock

Az elkövető a megszerzett pénzt megélhetésére és játékszenvedélyére fordította.

Első fokon, nem jogerősen a Dunaújvárosi Járásbíróság 2 év 6 hónap börtönre ítélt egy férfit, aki 2018 januárja és 2020 februárja között 107 embert ejtett tévedésbe internetes oldalakon kínált nem létező termékekkel – tájékoztatta a Székesfehérvári Törvényszék csütörtökön az MTI-t.

Az üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények ügyében meghozott ítélet előkészítő üléseken született meg – közölték. A tettét beismerő vádlottra – a börtönbüntetés mellett – öt és fél millió forint értékben vagyonelkobzást rendeltek el és kártérítés megfizetésére is kötelezték. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A megállapított tényállás szerint a vádlott különböző internetes oldalakon műszaki cikkeket és pénzérméket kínált eladásra, valamint mások internetes hirdetéseire jelentkezett azzal, hogy az általuk keresett termékkel rendelkezik, továbbá balatoni szállások kiadását is hirdette. Sem a termékekkel, sem a szálláshelyekkel nem rendelkezett, célja a tévedésbe ejtett sértettek által előzetesen átutalt – 6300 és 240 ezer forint közötti – pénz megszerzése volt, amelyeket megélhetésére és játékszenvedélyére fordított.

(MTI)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink