Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Elítélték az óbudai kislányokat zaklató portást

Létrehozva:

Képünk illusztráció

Csaknem 12 évet kapott L. Tibor. Négy éven keresztül zaklatott kiskorú lányokat.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokon 11 év 8 hónap fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki szexuális erőszakot követett el tizenkét év alatti kiskorúakkal szemben Óbudán.

A 62 éves L. Tibor portásként és kertész-karbantartóként dolgozott egy budapesti általános iskolában, ahol futballedzéseket és szakkört is tartott a tanulóknak, továbbá táborozásokra is elkísérte őket. A férfi a bizalmukat kihasználva 2015-től több tanulóhoz szexuálisan közeledett, többeket szexuálisan bántalmazott.

Nagyjából négy éven keresztül folytatott szexuális cselekményeket kiskorú diáklányokkal. Idén szeptemberben tartóztatták le.

A zárt előkészítő ülésen L. beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a börtönbüntetésen túl végleg eltiltotta a férfit minden olyan foglalkozástól, ahol tizennyolc év alatti személyeket nevelhet vagy gondozhat.

A büntetés mértékének meghatározásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a büntetlen előéletét, idős korát, a beismerő vallomását, és azt, hogy megbánta a tettét.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek. A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

 

Legnépszerűbb cikkeink