Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Átlépte az 56 milliót a koronavírusos fertőzöttek száma

Létrehozva:

Forrás: Unsplash/Brett Zeck

56 millió felett a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig majdnem 1,35 millió.

Az elmúlt 24 órában átlépte az 56 milliót a koronavírusos fertőzöttek száma, jelenleg 56 202 247 főt tartanak nyilván. A betegségben elhunytak 1 349 339-en vannak, míg a gyógyultak száma jelenleg 36 146 875, derül ki a Johns Hopkins Egyetem adataiból.

A járvány jelenleg a világ 191 országában és régiójában van jelen. Az eltérő nyilvántartási kritériumok és a tesztelés korlátozottsága miatt az egyetem által közölt számok nem tükrözik pontosan a valóságot.

Még mindig az Egyesült Államok a legsúlyosabban érintett ország, ahol jelenleg 11 527 440-nél tart a regisztrált fertőzöttek száma, a halottaké pedig az elmúlt nap folyamán átlépte a 250 ezret. Az USA-ban május óta nem volt ilyen magas az elhunytak napi száma, mint most, több helyi hatóság pedig újabb intézkedéseket jelentett be: New Yorkban például csütörtöktől bezárnak az iskolák, mert a fertőzöttségi arány a városban elérte a 3 százalékot hétnapos átlagban. Közben a Fehér Ház szóvivője „orwellinek” nevezte az országszerte szigorított vírusvédelmi szabályokat.

A fertőzési toplista második helyén India áll, ahol eddig 8 912 907 ember kapta el a vírust.

Világszerte számos cég foglalkozik jelenleg koronavírus elleni vakcina fejlesztésével. A Pfizer nemrég újabb adatokat közölt védőoltásuk tesztjéről, amiben 41 ezer ember vett részt. Az általuk kifejlesztett gyógyszer hatékonyságát jelenleg 94 százalékosra becslik.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink