Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Polt együttműködik a közbeszerzések terén a Közbeszerzési Hatósággal

Létrehozva:

És kiemelt helyen szerepeltetik a korrupció megelőzését.

Polt Péter legfőbb ügyész és Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke megállapodtak abban, hogy a közbeszerzések terén hatékonyan együttműködnek, kölcsönösen támogatják egymás munkáját, adja hírül a Legfelsőbb Ügyészség.

A 2020. november 18-án aláírt megállapodás értelmében a Közbeszerzési Hatóság kiemelt célja a jogalkalmazók munkájának támogatása és a szakmai együttműködés a közbeszerzések terén. E célok elérése érdekében a két szervezet hatékonyan együttműködik, és kölcsönösen támogatja egymás munkáját.

A felek leszögezték, hogy a jogszabályok értelmezésével, a joggyakorlat alakulásával kapcsolatos szakmai konzultációkat kezdeményezhetnek, közösen szervezett konferenciákat, képzéseket tarthatnak. A megállapodásban foglaltak alapján kölcsönösen biztosítják a közbeszerzésekkel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése terén szerzett új ismeretek, tapasztalatok cseréjét. A megállapodás alapján folytatott konzultációknak és a szakmai kérdésekben történő egyeztetéseknek ugyanakkor kizárólag általános jogkérdés lehet a tárgya. A jogszabályoknak megfelelően, nem tartanak konzultációt vagy egyeztetést a két hatóság előtt folyamatban lévő eljárás ügyében.

Az aláírók abban is megállapodtak, hogy a 2020–2022 közötti időszakra szóló hosszú távú Nemzeti Korrupcióellenes Stratégiát a szakpolitikai eszközeikkel támogatják, továbbá a saját stratégiájukban is kiemelt helyen szerepeltetik a korrupció megelőzését.

Legnépszerűbb cikkeink