Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Már közel 7500 koronavírusos fekszik kórházban

Létrehozva:

Annyi aktív fertőzött van az országban, mint egy nagyobb megyeszékhely teljes lakossága.

Kedden 4290 újabb fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, közülük 1085-öt a fővárosban. Elhunyt 99, többségében idős, krónikus beteg. Az aktív fertőzöttek száma 118 723 főre nőtt, közülük több mint 27 ezren budapestiek.

A keddi áldozatok között van egy 43 éves, cukorbeteg, magas vérnyomással és veseelégtelenséggel küszködő és egy 48 éves magasvérnyomásos beteg is, valamint egy 101 éves nő, akinek a jelenlegi adatok szerint („feltöltés alatt”) nem volt alapbetegsége.

Jelenleg 7 499 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 581-en vannak lélegeztetőgépen.

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja. A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját és részt vesznek a szigorítások és a kijárási tilalom betartatásának ellenőrzésében, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartásában. A  katonák 93 kórházban megfelelő szakmai felügyelet mellett tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat olyan feladatokban, amelyek egészségügyi szakképesítés nélkül is elvégezhetők és ellátják az egyes kijelölt intézmények őrzését, védelmét.

A szabadidős létesítmények használata továbbra is tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

Az Operatív Törzs jelenleg 325 óvodában  (11%) és 51 általános iskolában (1,98%) rendelt el rendkívüli szünetet, 362 általános iskolai osztályban (14%) és 27 általános iskolában (1%) digitális tanrendet.

Legnépszerűbb cikkeink