Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Kormány: az EU a bevándorlás támogatását köti a források kifizetéséhez

Létrehozva:

Csak látszólag kéri számon Brüsszel a jogállamiságot, mondja a kormány. 

Brüsszel évek óta azon dolgozik, hogy Európát bevándorlókontinenssé tegye. A brüsszeli bürokraták most arra készülnek, hogy a tagországoknak járó pénzeket a bevándorlás támogatásához kössék – áll a kormány szerdai nyilatkozatában, amit az MTI szemlézett.

Látszólag ugyan a jogállamiságot kérik számon, de tudjuk, ma Brüsszelben csak azt az országot tekintik jogállamnak, amely beengedi a migránsokat. Mi, magyarok azonban erre már többször is nemet mondtunk – olvasható a szövegben. A kormány leszögezi: “nem kérünk Brüsszel bevándorláspárti politikájából, és nem kérünk a Soros-tervből sem”.

A koronavírustól szenvedő Európának most nem több bevándorlásra, hanem gyors gazdasági segítségre van szüksége. A járvány egyes európai tagállamokban gazdasági válsággal fenyeget – fogalmaz a nyilatkozat.  Az egész kontinens érdeke lenne ezen országok azonnali megsegítése. Magyarország ezért bármikor készen áll arra, hogy megszavazza a rászoruló tagállamokat segítő gazdasági tervet, pénzügyi csomagot és a költségvetést is. Azt azonban elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ezt a kérdést a jogállamiság jelszava mögé bújva a bevándorlás ügyével kössék össze – teszi hozzá a kabinet.

Elutasítjuk a bevándorláspárti erők felelőtlen politikáját, ami kockára teszi a válság kezelését és aláássa Európa egységét – zárul a szöveg.

 

Legnépszerűbb cikkeink